Eerika Myllynevan tyrnileivos valittiin juhlavuoden kilpailun parhaaksi ja sitä pääsee piakkoin maistelemaan Lappian kahvilaravintola Purnukassa.

9.12.2020 | 11:16 | 0

Tyrnileivos maistuu Torniolle

Juttu

MAARET MATTILA

Kuva

MERJA STENBERG

Tornio

Tornion juhlavuosi saa uuden tuotteen, kun kaikille avoimen leivoskilpailun finaalituotteet maisteltiin paremmuusjärjestykseen. Raati valitsi lopulta yksimielisesti leivoskilpailun voittajaksi Lappian opiskelija Eerika Myllynevan suunnitteleman tyrnileivoksen.

Kilpailuun osallistui yhteensä 18 reseptiä, joista raati valitsi finaaliin viisi. Kaikki finalistit olivat käyttäneet aikaa ja vaivaa upeiden leivosten suunnitteluun.

Finalistileivoksien raaka-aineina oli käytetty monipuolisesti alueemme marjoja, mustikkaa, hillaa, puolukkaa, karpaloa ja tyrnimarjaa.

Lue lisää näköislehdestä (www.kemitornio.fi) tai paperilehdestä.