Länsi-Pohjan kunnissa toimii tartuntojen jäljittäminen tehokkaasti.

7.02.2021 | 13:04

Torniossa on todettu kymmenkunta koronatartuntaa – tapausten arvellaan liittyvän Northvoltin tehtaaseen

Tornion näytteenottopisteessä on viimeisen kahden vuorokauden aikana todettu vajaa 10 koronavirustapausta, joiden arvellaan olevan peräisin Northvoltin tehtaalta Skellefteåsta.

Johtajaylilääkäri Jyri J. Taskilan mukaan ensi viikolla varmistuu, onko kyseessä epäilty brittityyppinen muuntovirus.

– Työntekijöiden mukaan ainakin yksi tehtaan tuotantoyksikkö on lukuisten koronavirustapausten vuoksi suljettu ja työntekijöitä on palaamassa Suomeen ja kotipaikkakunnilleen, Taskila kirjoittaa tiedotteessa.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri kehottaa tehtaalla tai länsirajalla negatiivisen näytteen antaneita hakeutumaan uudelleen koronavirustestiin 72 tunnin kuluttua antamastaan negatiivisesta testistä.

-Testiin menoa ja testivastausta odotellessa on oltava omaehtoisessa karanteenissa ja vältettävä kaikkia kontakteja toiseen ihmisiin, Taskila ohjeistaa.

Northvoltin tehtaalla Skellefteåssa on todettu yli 20 brittityyppistä muuntovirustapausta. Muuntoviruksen aiheuttama koronavirustauti ei ole vaarallisempi, mutta tarttuu eteenpäin herkästi.

Sairaanhoitopiiri kehotti lauantaina kaikkia 23.1 jälkeen Suomeen palanneita Northvoltin työntekijöitä hakeutumaan korontestiin kotipaikkakunnallaan. Testiin on sairaanhoitopiirin mukaan syytä mennä, vaikka olisi oireeton.