Terveydenhoitajat Elina Mäkihannu ja Kirsi Hanhirova laittavat rokotuspistettä kuntoon.

10.02.2021 | 16:02

Torniossa ollaan valmiina ikäihmisten rokottamiseen

Torniossa on kaikki valmista yli 80- vuotiaiden koronarokotuksia varten. Tänä vuonna 80 vuotta täyttävien ja sitä vanhempien ikäihmisten ensimmäinen rokotuspäivä on torstaina

Rajalla kauppakeskuksen toiseen kerrokseen on rakennettu alkuviikon aikana 16 rokotuspistettä, joista käytössä on viisi pistettä huomenna.

– Kaikki 450 rokotusaikaa on torstailta varattu. Odotettiinkin, että kaikki ajat menevät. Seuraavana rokotuspäivänä 24. helmikuuta on vielä vapaita aikoja, avoterveydenhuollon osastonhoitaja Marianne Junes-Leinonen sanoo.

Rokotusajat ovat viiden minuutin välein. Junes-Leinonen laskee, että henkilökuntaa on paikalla 15.

– Jokaisella pisteellä on rokottaja ja avustaja. Kaksi henkilöä on opastamassa rokotettavia. Lisäksi henkilökuntaa tarvitaan voinnin seurannassa ja rokotteiden valmistamisessa.

Kaupungissa on rokotusten alkamiseen on varauduttu ennakkoon. Tilat oli valmiiksi katsottuna ja muut asiat suunniteltuna, kun tieto rokotteiden saamisesta tuli viime viikolla.

– EventWorksille laitettiin tietoa, että niillä on maanantai ja tiistai aikaa tehdä infra. Tänään terveydenhuollon henkilöstö on laittanut rokotuspisteitä valmiiksi huomista varten.

Junes-Leinosen mukaan saadut 900 rokotetta riittävät torniolaisten yli 80-vuotiaiden kotona asuvien ja kotihoidon piirissä olevien rokottamiseen.