Pullo-Eki on tuttu näky Tornion keskustassa. Samalla kun Eki kerää pullot talteen, hän myös huolehtii kaduilta ja puistoista roskat pois.

27.04.2021 | 10:02

Torniossa alkaa Ole Eki! -roskienkeruukampanja

Torniossa panostetaan ympäristö- ja luonnonsuojeluasioihin tulevana kesänä. Kestävä kesä -teeman tiimoilta järjestetään erilaisia tapahtumia ja tempauksia ensi kuusta lähtien.

Kestävän kesän aloittaa Ole Eki! roskienkeruukampanja. Kampanjan keulahahmona on Erkki Rissanen eli Pullo-Eki, joka on torniolaisille tuttu ja rakas hahmo kaupungin kaduilla.

– Eki on huolehtinut pullot ja roskia pois kaduilta vuosien ajan. Ole Eki! roskienkeruukampanja haastaa kaikki torniolaiset tekemään samoin. Myös koululaiset on haastettu mukaan tempaukseen, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Tempaus tulee näkymään kaupungin viestintäkanavissa erilaisina nostoina ja kaduilla hauskoina tarroina roskiksissa.

Kestävään kesään sisältyvät myös #400 linnunpönttöä –tempaus, pönttöpäivät ja Tornio 400-juhlametsän istuttaminen.
Pirkkiön neljäsluokkalaiset saavat kunnian istuttaa juhlametsän Tornioon toukokuussa. Metsä Group Oy:n juhlavuoden kunniaksi lahjoittamat 400 tainta saavat kasvusijansa Pirkkiön entiseltä maankatopaikalta.

Tämän lisäksi kaupunki toteuttaa yhdessä yhdistysten kanssa juhlapuiston Vesitorninmäelle. Omena- ja kirsikkapuut istutaan puistoon kesäkuun alussa.

Karoliina Marttala