Seitsemänpaikkainen yksikkö tarjoaa lapsille ja nuorille vaativan tason hoitoa.

9.02.2021 | 05:40

Tornioon avataan uusi lastensuojeluyksikkö


Tornioon ollaan perustamassa uutta seitsemänpaikkaista lastensuojeluyksikköä. Kyseessä on yksikkö, joka tarjoaa vaativan tason hoitoa lapsille ja nuorille.


Kaksin Nuorisopalvelut Oy:n toimitusjohtaja Tapio Vanhainen kertoo, että tilat saneerataan Suensaarella sijaitseviin entisiin oppilasasuntolan tiloihin.
– Kaksikerroksisen talon ensimmäinen kerros tulee kokonaisuudessaan tulossa meidän käyttöömme, Vanhainen selventää.


Vanhainen kertoo, että tiloja on etsitty ja suunniteltu yhteistyössä Tornion kaupungin ja opiskelijoille asuntoja vuokraavan Oppilasasuntola Oy:n kanssa.

Uuden yksikön piirustukset ovat valmiina ja parhaillaan ne ovat odottamassa rakennustarkastajan lupaa muutostöiden aloittamiselle.
– Remontti on tarkoitus päästä aloittamaan mahdollisimman pian. Valmista pitäisi olla toukokuussa.

Moniammatilliseen yksikköön palkataan sosionomeja, lähihoitajia, nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaajia sekä yksi psykiatrinen sairaanhoitaja. Kaikkiaan yksikkö työllistää kymmenkunta henkilöä.


Vanhaisen näkemys on, että uudelle lastensuojeluyksikölle on tilausta Tornion lisäksi myös ympäristökunnissa, aina Haaparantaa myöten.
– Toimimme Ruotsissakin palveluntuottajana ja Haaparannallakin tuntuu olevan kiinnostusta meidän Tornion yksikköä kohtaan, Vanhainen kertoo.