Tomitusjohtaja Janne Vaara seuraa, miten hirsilinjan syöttöaseman laitteet toimivat.

16.02.2021 | 07:26

Tervolan uusi hirsitehdas on valmis – tuotanto alkaa pian

Tervolaan valmistunut uusi hirsitehdas otetaan käyttöön lähiviikkojen aikana. Vaaran Palkki Oy:n toimitusjohtaja Janne Vaara kertoo, että tällä hetkellä tehtaalla on menossa testausvaihe ja käyttöönotto alkaa helmikuun aikana. Tehtaan rakentaminen aloitettiin viime keväänä.

– Rakentamisaikataulu on ollut tiukka, mutta kaikki on mennyt hyvin ja suunnitelmien mukaan. Tarkoituksena on, että tehdas aloittaa tuotantonsa viimeistään huhtikuussa.

Tehdas keskittyy painumattoman hirren valmistukseen. Painumaton hirsi poikkeaa normaalista lamellihirrestä siinä, että hirsi on ristiinliimattu.

– Osa kappaleista liimataan pystyyn. Hirsi ei kuivuessaan laskeudu, mikä tarkoittaa sitä, että rakennuksessa ei tarvitse huomioida perinteiselle hirrelle tyypillistä painuntavaraa.

Vaaran mukaan painumattoman hirren etuna on, että se antaa arkkitehtuurisia vapauksia. Siihen voidaan yhdistää lasia, betonia, metallia ja muita rakennusmateriaaleja.

Vaara tähdentää, että tehdas on hirsiaihioiden tuottaja ja raaka-ainetoimittaja, ei hirsitalotehdas.

– Kaikilla ei ole ollut täysin selvää se, että emme valmista itse taloja, vaan toimitamme hirsiä talotehtaille ja rakennusteollisuuteen

Lue koko juttu keskiviikkona ilmestyvästä näköislehdestä (kotikulmilta.fi) tai paperilehdestä.