Uusi silta rakennetaan nykyiselle paikalle, mutta noin 1,5 metriä korkeammalle kuin nykyinen silta. Uusi silta on 57 metriä pitkä ja kahdeksan metriä leveä. Kuvassa on nuolella osoitettu sillan paikka. Kuva: Lapin ely-keskus

10.01.2021 | 13:25 | 0

Suukosken uuden sillan rakentaminen alkaa Tervolassa

Tervolassa alkaa Suukosken uuden sillan rakentaminen. Lapin ely-keskuksen mukaan valmistelutyöt ja kiertotien rakentaminen alkaa huomenna maanantaina.

Vanha silta puretaan kevään aikana ja uuden sillan rakentaminen aloitetaan heti purku-urakan valmistuttua. Uusi silta rakennetaan nykyiselle paikalle, mutta noin 1,5 metriä korkeammalle kuin nykyinen silta. Uusi silta on 57 metriä pitkä ja kahdeksan metriä leveä.

Lapin ELY-keskuksen tiedotteen mukaan sillan rakentamisen yhteydessä parannetaan myös maantietä noin 300 metrin matkalta. Rakentamisen aikana säilyy kulkuyhteys Suukosken Keitaalle, mutta liittymän paikka muuttuu.

Sillan kustannusarvio on 1,5 miljoonaa euroa. Uusi silta valmistuu lokakuun loppuun mennessä. Hankkeen tarkoituksena on parantaa maantien 926 turvallisuutta ja liikenteen sujuvuutta.