Uudisrakennukseen tulee 5197 kerrosneliömetriä ja sen huoneistoala tulee olemaan 4537 neliömetriä. Kustannusarvio rakennushankkeelle on noin 13 miljoonaa euroa. Rakennus rahoitetaan Kuntarahoituksen myöntämällä kiinteistöleasingillä. Rakennuttaja on Länsi-Pohjan sosiaali- ja terveyspalveluiden ja sairaanhoitopiirin kuntayhtymä.

24.03.2021 | 06:47

Psykiatriatalon rakennustyöt etenevät suunnitellusti

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin uuden psykiatriatalon ensimmäisen kerroksen rakentaminen on päässyt käyntiin. Parhaillaan työn alla on uudisrakennuksen ensimmäisen kerroksen onttolaattojen, pilareiden sekä ulkoseinän teräsbetonielementtien asentaminen.

Psykiatriatalo rakennetaan keskussairaalan teknisen siiven ja huoltopihan päälle. Talon alapuolelle jäävien tilojen läpi on asennettu uudisrakennusta kannattavia pilareita, joita kannattavat kallioon asti asennetut porapaalut. Tekniikan ja patologian osastot ovat toimineet pilarointitöiden ajan väistötiloissa.

– Vanhassa ensimmäisessä kerroksessa kunnostetaan jo tiloja väistötiloista palaaville tekniikan ja patologian osastoille, sairaanhoitopiirin tiedotteessa todetaan.

Rakennukseen nousee vielä toinen uudisrakennuskerros ja sen päälle IV-konehuone. Uudisrakennus yhdistetään päärakennukseen yhdyskäytävällä, joka mahdollistaa nopean siirtymisen psykiatriatalon ja akuuttiklinikan välillä.

Psykiatriatalon on määrä olla valmis vuoden 2022 kesäkuussa. Muutto uusin tiloihin tapahtuu loppukesästä. Psykiatriatalossa tulevat toimimaan psykiatrian osasto, psykiatrian poliklinikka, lasten- ja nuorten psykiatrian poliklinikka, riippuvuuksien hoito ja A-klinikka.

Torniossa sijaitseva Keroputaan sairaala jää pois käytöstä psykiatriatalon valmistuttua. Tällä hetkellä väistö- ja vuokratiloissa toimivat psykiatrian poliklinikat siirtyvät niin ikään uusiin tiloihin. Tornion psykiatrinen poliklinikka ja Tornion lasten ja nuorten psykiatrinen poliklinikka säilyvät kuitenkin Torniossa.