Samuli Myllyneva ja Päivi Ruotsalainen luottavat tulevaisuuteen ja koronan jälkeisen aikaan.

16.03.2021 | 08:19

Porotila Arkadia laajentaa safaritoimintaan – ”Omiin unelmiin täytyy uskoa”

– Me tehdään hieman toisenlainen liikku korona-aikaan liittyen, yrittäjä Päivi Ruotsalainen nauraa.
Ruotsalainen ja hänen avopuolisonsa Samuli Myllyneva ovat ostaneet Meri-Lapissa toimivan safariyritys Sea Lapland Safariksen.

Simon Maksniemessä kotieläinpuisto Arkadiaa ja matkailuporotilaa pitävä pariskunta kertoo, että heidän suunnitelmissaan on ollut jo pidemmän aikaa talvimatkailun laajentaminen. Matkailuporotilan asiakkaista on ollut 95 prosenttia ulkomaalaisia. Tilalla on käynyt matkailijoita jo yli 100 eri maasta.
–  Olemme tehneet aikaisempina talvina yhteistyötä Sea Laplandin, Lapland Safariksen ja Pohjola Safariksen kanssa. Haaveena on ollut omien ryhmien tuominen, ohjelmapalveluiden tuottaminen ja majoituspalveluiden tarjoaminen, Ruotsalainen kertoo.

Pariskunta kertoo, että yritysoston myötä heille siirtyi Sea Laplandin kotisivut, varaussivusto, moottorikelkat, reet ja puvut.
– Koko paketti talvimatkailuun liittyen. Pakko ajatella, että ensi tai viimeistään seuraavana talvena paikat aukeavat ja koronarajoitukset ovat takana.

Heidän mielestään yritysostossa ei ole niinkään kyse rohkeudesta, vaan luottamuksesta omaan tekemiseen.

–  Täytyy uskoa ja luottaa omiin haaveisiin ja unelmiin. Kyllähän se itsestäkin tuntuu välillä hurjapäiseltä, mutta se ei auta kuin mennä eteenpäin, Ruotsalainen toteaa.

Karoliina Marttala

Lue koko juttu keskiviikkona ilmestyvästä näköis- tai paperilehdestä