Ota kantaa -palvelussa voi paitsi kommentoida luonnosta myös ehdottaa sille nimeä.

29.04.2021 | 06:11

Osallisuusmallin luonnos on valmis – torniolaisten kommentteja kaivataan

Tornion kaupunki on luomassa uutta mallia kaupunkilaisten osallistamiseen. Osallisuusmalli kokoaa yhteen ne periaatteet ja käytännön keinot, joilla torniolaiset voivat osallistua ja vaikuttaa kotikaupunkinsa asioihin.

– Olisi tärkeää, että saisimme vahvistettua vuorovaikutusta ja arkipäiväistettyä vuorovaikutusta kaupunkilaisten kanssa, hyvinvointisuunnittelija-työsuojelupäällikkö Jaana Sahi toteaa.

Malli ohjaa myös sitä työtä, mitä kaupunki tekee asukkaidensa osallisuuden vahvistamiseksi. Tavoitteena on, että malli elää arjen palveluissa ja niiden kehittämisessä yhä paremmiksi.

Luonnos osallisuusmallista on julkaistu Ota kantaa- palvelussa. Sitä pystyy kommentoimaan 16. toukokuuta asti.

Verkkosivujen kautta palvelujen kehittämistä

Kun osallisuusmalli on valmis, se julkaistaan käsikirjana Tornion kaupunginverkkosivuilla.

– Tehostamme jatkossa myös kuntalaisten osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia tukevaa viestintää, kaupungin lähettämässä tiedotteessa todetaan.

Tarkoituksena on nostaa Osallistu ja vaikuta -verkkosivulla entistä paremmin esiin kuntalaisten elämään vaikuttavia asioita sekä niiden valmisteluun ja päätöksentekoon liittyvää tietoa.

Tiedotteen mukaan tavoitteena on myös, että kuntalaiset voisivat jatkossa osallistua palvelujen kehittämiseen verkkosivun kautta.

Osallisuusmallin taustalla vaikuttaa Tornion kaupunkistrategia, jossa on tavoitteena vahvistaa torniolaisten yhteisöllisyyttä ja aktiivisuutta sekä osallistumis- ja vaikuttamismahdollisuuksia.

Ota kantaa -palvelussa voi paitsi kommentoida luonnosta myös ehdottaa sille nimeä. Vastaajat voivat halutessaan myös osallistua Tornion 400- vuotisjuhlavuoden tuotteiden arvontaan jättämällä yhteystietonsa kyselylomakkeen viimeiselle sivulle.