Sanja Koivisto, Eero Luttinen ja Jari Vihelä näkevät työvoiman saatavuuden isoksi haasteeksi.

8.04.2021 | 09:38

NJC vuokraa henkilöstöä Meri-Lapin työmaille

Oululaislähtöinen henkilöstö- ja työmaapalveluyritys NJC on avannut toimipisteen Kemiin. Monikulmassa sijaitsevan toimiston myyntipäällikkönä on aloittanut Sanja Koivisto.

– Olen lähtenyt tekemään myyntiä täysillä ja etsinyt työntekijöitä. Pyrin olemaan kentällä paljon ja tapaamaan asiakkaita ja yhteistyökumppaneita. Tarkoitus on saada konttori hyvin käyntiin heti alussa, Koivisto kuvaa.

Yrityksen hallituksen puheenjohtaja Eero Luttinen sanoo, että biotuotetehtaan rakentaminen ei ole ainoa syy Meri-Lappiin rantautumiselle.

– Jos katsoo Pohjois-Suomen, Pohjois-Ruotsin ja Pohjois-Norjan tulevia hankkeita, niin työvoiman tarvehan tulee olemaan lähitulevaisuudessa valtava. Tämä on se tuleva kasvukeskus Suomessa, liki 30 vuotta alalla toiminut Luttinen toteaa.

Haasteena työvoiman saatavuus

Työmaapalveluiden kehitysjohtaja Jari Vihelän mukaan toiminnan aloittaminen on Meri-Lapissa siinä mielessä helppoa, että alueella on jo entuudestaan oululaisia urakoitsijoita ja tuttuja työmiehiä.

– Meillä on tällä hetkelläkin Kemissä työntekijöitä, ja yritykset ovat tottuneet käyttämään vuosien saatossa meidän palveluitamme, Vihelä sanoo.

Suurin haaste on työvoiman saatavuus.

– Tätä tilannetta ei ymmärretä, koska hyvä työvoima pyrkii pohjoisesta muualle. Kohta täällä rytisee, Luttinen kuvaa tulevaa työvoimapulaa.

Yrityksessä luotetaan, että kunnollinen palkka ja viidakkorumpu auttavat rekrytoinnissa.

–  Uskomme siihen, että kun työntekijät pidetään tyytyväisenä ja heille maksetaan oikean suuruista palkkaa tehdystä työstä, niin sana lähtee kiirimään.

Luttisen näkemys on, että tarvittaessa vaje täytetään ulkomaalaisella työvoimalla. Edellytyksenä kuitenkin on suomen kielen taito.
– Se on työturvallisuusasiakin, jos ei ole yhteistä kieltä.

Koulutuksella tekijöitä

Yrityksessä nähdään, että koulutus on yksi varteenotettava kanava osaavien ja motivoituneiden työntekijöiden saamiseksi. Jari Vihelän mukaan muutamia toimialoja on jo kartoitettu sitä silmällä pitäen, että tiettyjä koulutuksia saataisiin järjestettyä yhteistyössä yritysten kanssa.

– On vahva toive siitä, että tietyille ammattialoille saataisiin nykyistä selkeämpi ja suoraviivaisempi koulutus. Sen ei tarvitse kestää 1,5 vuotta, Vihelä toteaa.

Teollisuudessa ja rakennustyömailla vuokratyöfirmoja on käytetty jo vuosia. Luttisen mielestä vuokratyö hyödyttää kaikkia osapuolia.

– Rakennusliikkeen ei tarvitse pitää työntekijää kuin sen ajan töissä, milloin töitä on. Meillä työntekijä voidaan laittaa hiljaisena aikana toiseen asiakasyritykseen hommiin. Meiltähän työt eivät lopu koskaan, aina on jotakin tarjolla.

– Asenne on kovasti muuttunut myös tekijäpuolella. Me ei olla enää niin riistofirmoja kuin mitä ennen on ajateltu, Vihelä toteaa.

Karoliina Marttala