Jessica Suoperällä ja Tuulikki Riestolalla on kokemusta psykiatrisesta hoitotyöstä sekä neuropsykiatrisista häiriöistä. He aikovat olla yhdistyksen kautta tukemassa perheitä arjen pyörityksessä tarjoamalla muun muassa vertaistuki-iltoja vanhemmille yksin tai yhdessä. He aikovat järjestää teemailtoja tai vain iltoja, joissa vanhempi saa rentoutua tai hetken hengähtää.

27.10.2020 | 11:22 | 0

Nepparit auttaa ja tukee vilkkaassa arjessa

Juttu ja kuva

MAARET MATTILA

Tornio

Vilkas arki saattaa erityislasten perheessä olla hyvinkin kuormittavaa. Vertaistuki ja rinnalla kulkeminen voivat helpottaa kaiken härdellin keskellä. Torniolaiset Jessica Suoperä ja Tuulikki Riestola ovat perustaneet Lapin Nepparit ry:n auttamaan ja tukemaan erityislapsia ja heidän perheitään niin arjessa kuin monien eksyessä tukiviidakkoon.

‒ Idea yhdistystoiminnalle lähti yhteisestä palosta auttaa ja olla tukena erityislasten ja heidän perheidensä arjessa. Erityislapsi tuo perheeseen paljon erilaisia haasteita. Arki voi olla aikamoisen vilkasta ja ennalta-arvaamatonta. Vanhemmilla voi olla mielessä paljon eri asioita kotiin, töihin ja lapsiin liittyen, joihin kaivataan apua.

Perheessä, jossa on erityislapsi, aikatauluja ja velvollisuuksia on paljon. Erityislapsi elää mielihalujen maailmassa, jossa hän haluaa erilaisia asioita ja mielellään hän haluaisi ne nyt heti. Tämä tuottaa haasteita kaikille läheisille.

Suoperä ja Riestola kokevat, että perheet ovat erittäin ahtaalla ja kokonaisvaltaista apua arkeen on haasteellista saada. Koko perheen huomioiminen on tärkeää, joten Nepparit tarjoaa myös erityislasten sisaruksille erilaista toimintaa ja vertaistukea.

Lue lisää näköislehdestä (www.kemitornio.fi) tai painetusta lehdestä.