Rajaseutu ry on 98 vuotta toiminut aatteellinen yhdistys, jonka toiminta-alueeseen kuuluvat Lapin, Kainuun ja Pohjois-Karjalan kunnat sekä Pohjois-Pohjanmaan, Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson rajakunnat. Yhdistyksen tavoitteena on vaikuttaa siihen, että rajaseudun asukkailla ja kehityksellä olisi mahdollisimman hyvä tulevaisuus.

16.02.2021 | 13:33

Merilappilaisille yhdistyksille ja järjestöille tarjolla hanketukea

Merilappilaiset yhdistykset ja vapaaehtoisjärjestöt voivat hakea Rajaseutu ry:n hanketukea maaliskuun 17. päivään saakka. Hanketukea on tarjolla myös Kittilässä, Kolarissa, Muoniossa, Pellossa, Ranualla ja Rovaniemellä.

Tukea on myönnettävissä tälle vuodelle 11 000 euroa. Rajaseutu ry:n toiminnanjohtaja Elina Nihtilän yhdistys myöntää tukea hankkeisiin, joissa kohderyhmänä ovat nuoret, ikäihmiset tai sukupolvia yhdistävä toiminta.

Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä, omaa yritystoimintaa tai vapaa-ajan aktiivista harrastetoimintaa. Lisäksi halutaan tukea ikäihmisten hyvinvointia ja kotona selviytymistä.

Yhdistyksen mukaan valinnassa painottuvat muun muassa hankkeen kyky luoda uutta toimintaa, yhteistyötä tai käytäntöjä. Myös digitaalisuuden hyödyntäminen on huomionarvoinen asia.

– Tänä vuonna toivotaan erityisesti, että avustettavien hankkeiden toiminta lieventäisi koronaepidemian aiheuttamia ongelmia eri toimialoilla tai auttaisi yleisesti syrjäytymisen ehkäisyssä, Nihtilä toteaa.

Hanketuki on tarkoitettu uusiin hankkeisiin ja toimenpiteisiin. Rajaseutu ry:n päätökset hanketuen saajista ovat selvillä toukokuussa.