Hannes Toppi ja mustikkajugurttivalkosuklaa-moussekakku, jonka hän on kehitellyt Choco Delille.

12.11.2020 | 10:24 | 0

Menestys taitokisoissa takaa makean tulevaisuuden

Juttu

MAARET MATTILA

Tornio/Rovaniemi

Kondiittorikisällitutkintoa Lappiassa suorittava maksniemeläinen Hannes Toppi on ansioitunut alallaan jo nyt, kun hän saavutti kansallisessa Makeamestari 2020 -kilpailussa toisen sijan ja erottui Petit four -annoksellaan erikoispalkinnon arvoisesti.

Makeamestari-kilpailu on tarkoitettu vakituisesti Suomessa asuville kondiittoreille, kokeille, kondiittorimestareille, keittiömestareille, jälkiruokakokeille tai ammattilaisille, jotka tuntevat itsensä tällaiseksi.

Kilpailu antaa tilaisuuden edistää omaa ammattitaitoa, uraa ja mahdollisesti edustaa Suomea kansainvälisissä kilpailuissa. Kilpailun järjestivät Food Camp Finland Oy ja Arla Oy yhdessä kumppaneidensa kanssa.

Kovatasoisesta kilpailusta kertoo se, että toiseksi tullut nuori Hannes Toppi hävisi voittajalle vain kahdella pisteellä.

Finaalissa ensimmäisenä kilpailutehtävänä oli valmistaa kolme petit four -tuotetta, joista yksi oli macaron ja toisena kilpailutehtävänä oli valmistaa suklaakakku.

Kilpailussa oli tärkeää hallittu riskiotto, sillä finaalissa käytettyjen komponenttien määrä oli suuri ja osallistujan tuli hallita makupaletti.

Toppi päätti osallistua Makeamestari-kilpailuun ja katsoa mihin rahkeet riittävät. Ne riittivät hienosti.

Lue lisää näköislehdestä (www.kemitornio.fi) tai painetusta lehdestä.