Länsi-Pohjassa on ilmaantuvuus alkanut uudelleen nousta, sillä maanantain aikana on todettu viisi uutta koronatartuntaa.

6.04.2021 | 07:02

Länsi-Pohjassa viisi uutta koronatartuntaa – osa tapauksista liittyy Näätsaaren kouluun

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu maanantaina viisi uutta koronatartuntaa. Osa tapauksista liittyy Tornion Näätsaaren kouluun, joka on asetettu karanteeniin 14. huhtikuuta saakka. Koulu on etäopetuksessa karanteenin loppuun saakka.

Viime viikolla Länsi-Pohjassa ilmeni vain kaksi koronatartuntaa. Johtajaylilääkäri Jyri J. Taskilan mukaan kahden viikon ilmaantuvuus laski lähelle perustasoa eli se oli 11,7 sataa tuhatta asukasta kohden.

Pohjois-Ruotsin tautitilanne on edelleen vaikea ja se näkyy myös Länsi-Pohjan tartunnoissa. Taskila muistuttaa tiedotteessa, että Pohjois-Ruotsin kaivoksilta Suomeen palaavien on syytä käydä rajalla koronatestissä aina maahan palatessa.

– Osalla koronavirustauti ilmenee vain lievillä flunssaoireilla. Jo lievienkin oireiden takia on syytä hakeutua koronavirustestiin epidemian leviämisen estämiseksi. Pääsiäisen lomareissulta palatessa tämä on erityisen tärkeää.

Taskila huomauttaa, että rajoitusten ja suositusten noudattaminen on edelleen hyvin tärkeää, sillä alueen tautitilanne voi huonontua nopeasti.