Alueellinen pandemiatyöryhmä kehottaa käyttämään välttämättömissä kontakteissa kasvomaskeja ja huolehtimaan turvaväleistä.

13.01.2021 | 14:58 | 0

Länsi-Pohjassa koronarajoitukset jatkuvat –penkkariajelut ovat peruuntumassa ja vanhojen tanssit siirtymässä

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä on päättänyt jatkaa nykyisiä koronarajoituksia ja suosituksia helmikuun 18. päivään saakka. Tämän lisäksi työryhmä suosittelee, että lukioissa helmikuussa vietettävät penkkariajelut perutaan ja vanhojen tanssit siirretään loppukeväälle.

Myös SM-tason ryhmäkilpaurheilu suositellaan keskeytettäväksi. Kunnat tekevät liikuntapaikkojen käytöstä ja niiden sulkemisesta omat päätöksensä.

Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat suositukset ja rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille. Lasten ja nuorten ryhmäharrastustoimintoja rajoitukset eivät koske.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu tällä viikolla kolme koronatartuntaa, joista kaikki ovat peräisin Ruotsin puolelta.

Tammikuun ensimmäisellä viikolla Länsi-Pohjassa todettiin 25 tautitapausta ja näistä 30 prosenttia oli peräisin länsirajan takaa.

Alueellinen pandemiatyöryhmä kehottaa alueen asukkaita vähentämään kontakteja rajan yli.

Työryhmän mukaan epidemiatilanne Länsi-Pohjassa on viime viikkojen aikana heikentynyt, mutta leviämisvaiheen kriteerit eivät vielä täyty. Epidemian painopiste on edelleen Torniossa, vaikka tartuntoja on tullut ilmi eri puolilla sairaanhoitopiiriä.

Työryhmän mukaan tartuntojen lähteet on pystytty pääsääntöisesti jäljittämään ja sairaalahoidon suhteen tilanne on pysynyt edelleen rauhallisena. Tällä hetkellä sairaalahoidossa ei ole yhtään koronapotilasta.