Länsi-Pohjassa sairaalahoidon kapasiteetti on hyvin rajallinen.

28.01.2021 | 08:45

Länsi-Pohjassa kaksi uutta koronatartuntaa – johtajaylilääkäri muistuttaa karanteenin noudattamisesta

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa keskiviikon jälkeen. Tapausten tartunnanjäljitys on parhaillaan menossa.

Johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila muistuttaa, että tartuntatautilääkärin määräämän karanteenin rikkominen on rangaistava teko, joka voi johtaa vakaviin seuraamuksiin.

Taskilan mukaan palautetta karanteenien rikkomisesta on tullut ajoittain aiemminkin, mutta nyt sitä on tullut tavallista enemmän. Hänen mukaansa sairaanhoitopiirillä ei ole mahdollisuutta lähteä tapauksia tutkimaan.

-Meillä ei ole tietoa, että joku olisi tartunnan karanteenia rikkomalla toiselle henkilölle aiheuttanut. Jos saamme sellaisesta tiedon, joudumme ilmoittamaan asiasta poliisille, Taskila selventää.

Taskilan mukaan yleisvaarallisena tartuntatautina koronavirusinfektio voi karanteenin rikkomisen seurauksena tarttua esimerkiksi ikäihmiseen, jolle tauti voi olla pahimmillaan kohtalokas.

– Karanteenisäädösten noudattaminen on juuri nyt on erityisen tärkeää, koska uhkana on muuntovirusten tulo ja yleistyminen Suomessa, Taskila korostaa.