Tällä viikolla Länsi-Pohjassa on todettu 10 koronatartuntaa.

28.04.2021 | 11:50

Länsi-Pohjassa jyllää muuntovirus

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on tällä viikolla todettu kuusi koronatartuntaa. Epidemian pääpaino on yhä Torniossa, mutta altistuneita ja karanteeniin määrättyjä on lähes kaikissa alueen kunnissa.

Epidemiatilanne on Länsi-Pohjassa viime viikkoina vaikeutunut, mutta alueellisen pandemiatyöryhmän mukaan leviämisvaiheen kriteerit eivät alueella vielä täyty. Länsi-Pohja jatkaa epidemian kiihtymisvaiheessa.

Viime viikolla Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettiin 29 koronavirustartuntaa. Tartuntojen joukossa on löytynyt viruksen niin sanottua brittimuunnosta sekä viisi tapausta eteläafrikkalaista muunnosvirusta.

Lakkiaiset suositellaan siirrettäväksi syksyyn

Länsi-Pohjassa on päätetty jatkaa nykyisten koronasuositusten voimassaoloa 23.toukokuuta saakka. Pandemiatyöryhmä suosittelee, että lukiot järjestäisivät lakkiaiset viime vuoden tapaan vasta syksyllä.

– Tämän hetkisen arvion mukaan rokotuskattavuus on syksyllä jo varsin hyvä, ja juhlia voidaan silloin järjestää turvallisemmin, työryhmän tiedotteessa todetaan.

Pandemiatyöryhmä muistuttaa, että kuntien näytteenottopisteitä ei ole tarkoitettu oireettomille henkilöille, jotka tarvitsevat todistuksen Ruotsiin suuntautuvaa ostosmatkaa varten.

– Oireettomien ostosmatkalaisten testaaminen kuluttaa terveydenhuollon resursseja tarpeettomasti ja viivästyttää oireisten potilaiden testaamista.

Kaikki Länsi-Pohjan alueella voimassa olevat koronasuositukset ja -rajoitukset on koottu sairaanhoitopiirin verkkosivuille.