Annettuja suosituksia ja rajoituksia sekä koronaturvatoimia on syytä edelleen tarkasti noudattaa.

18.02.2021 | 15:51

Länsi-Pohjassa ei vielä vahvistusta muuntoviruksista

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on keskiviikon jälkeen ilmennyt kaksi uutta koronatapausta. Vahvistusta muuntoviruksista alueella ei vielä ole.

Johtajaylilääkäri Jyri J. Taskila tähdentää, että annettuja suosituksia ja rajoituksia sekä koronaturvatoimia on edelleen syytä noudattaa tarkasti.

– Koronavirustilanne on Suomessa pahenemassa, erityisesti Uudellamaalla. Tilanne on muuttumassa huonompaan suuntaan myös Lapin sairaanhoitopiirin alueella. Koronatilanne on edelleen vaikea Ruotsin Norrbottenin alueella, Taskila perustelee tiedotteessa.

Taskila muistuttaa myös tapahtumajärjestäjiä Lapin aluehallintoviraston määräyksestä, jossa Länsi-Pohjan alueella on maaliskuun 18. päivään asti voimassa 10 hengen kokoontumisrajoitus koskien yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia.

Lisäksi Länsi-Pohjan pandemiatyöryhmä muistuttaa vahvasta suosituksestaan noudattaa tätä 10 hengen kokoontumisrajoitusta myös kaikissa yksityistilaisuuksissa Länsi-Pohjan alueella,

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä valmistellaan 60–69-vuotiaiden riskiryhmäläisten rokottamista. Sairaanhoitopiirin mukaan asiasta tiedotetaan kuntien nettisivuilla ja paikallisissa lehdissä.

– Turhia rokotusvuorojen kyselyjä kannattaa välttää, sillä se ruuhkauttaa tällä hetkellä palveluja, Taskila huomauttaa.