Länsi-Pohjassa on ilmaantuvuus alkanut uudelleen nousta, sillä maanantain aikana on todettu viisi uutta koronatartuntaa.

1.04.2021 | 07:13

Koronatilanne on Länsi-Pohjassa rauhoittumassa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ei ole eilisen jälkeen todettu uusia koronavirustapauksia. Johtajaylilääkäri Jyri J. Taskilan mukaan tautilanne on paikallisesti rauhoittumassa, mutta tästä huolimatta koronaturvatoimia on tärkeä jatkaa.

Meri-Lapissa on todettu muuntoviruksia toistaiseksi alle viisi tapausta. Niihin liittyvät tartuntaketjut on jäljitetty ja saatu sammumaan.

– On erittäin tärkeää, että kaikki pyrkivät omalla käytöksellään vaikuttamaan siihen, että muuntovirukset pysyvät Meri-Lapin ulkopuolella, Taskila tähdentää.

Taskilan mukaan tämä toteutuu välttämällä matkustamista vaikeammille epidemia-alueille ja huolehtimalla siitä, että vaikeimmilta epidemia-alueilta Meri-Lappiin saapuvien henkilöiden tapaamiset toteutetaan koronaturvallisesti .

– Kaikessa toiminnassa pitää ehdottomasti noudattaa kuuden hengen kokoontumisrajoitusta. Tämä vahva suositus koskee myös yksityisiä juhlia.

Taskila muistuttaa, että brittityyppinen muuntovirus käsittää jo reilusti yli puolet Uudenmaan ja Varsinais-Suomen koronatartunnoista. Muuntovirus tarttuu herkemmin ja aiheuttaa jonkin verran aiempaa enemmän sairaala- ja tehohoitoa vaativia koronavirusinfektioita.