Haaparannalla kahden viikon ilmaantuvuusluku on 1300 sataatuhatta ihmistä kohden. Norrbottenista luku on 400 ja Länsi-Pohjassa 56.

13.01.2021 | 14:10 | 0

Kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan Länsi-Pohjassa

Länsi-Pohjan kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan. Lapin aluehallintovirasto kieltää sairaanhoitopiirin alueella kaikki yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 10 henkilöä.

Alle 10 henkilön tilaisuuksia voidaan järjestää vain, jos ne pystytään järjestämään koronaturvallisesti.

Helmikuun 18. päivään saakka voimassa oleva määräys koskee Tornion, Tervolan, Kemin, Keminmaan ja Simon kuntia.

Lapin aluehallintovirasto on ottanut rajoituksessa huomioon myös Ruotsin Norrbottenin ja Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin vaikean tautitilanteen. Liikkuminen alueiden välillä on vilkasta työn ja perhesuhteiden vuoksi.

Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alue on epidemian leviämisvaiheessa, ja tautitilanne Norrbottenissa on huonontunut nopeasti. Ruotsissa on todettu myös uuden koronavirusvariantin aiheuttamia tautitapauksia.

Alueellisen koronatyöryhmän mukaan Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri on edelleen kiihtymisvaiheessa. Alueella tarvitaan yhä tehokkaita toimia, jotta tilanne saadaan pidettyä hallinnassa. Kokoontumisiin liittyy edelleen suuria riskejä taudin leviämiselle, minkä vuoksi rajoitustoimet ovat aluehallintoviraston mukaan välttämättömiä.