MLL:n Lapin piiri alkaa kerätä lahjoituksina leikki- ja huonekaluja uusiin tiloihin Pruntsille.

5.01.2021 | 16:27 | 0

Kemissä perheet halutaan mukaan palvelujen suunnitteluun

Kemissä ovat perheet keskiössä tänä keväänä. Kaupunkiin ollaan perustamassa sekä perhekeskusta että Perheiden pihaa.

Perhekeskussuunnittelija Anne Leppälä-Hast kertoo, että viime kuussa päättyneeseen perhekeskuskyselyyn on saatu vilkkaasti vastauksia. Vastauksia tuli kaikkiaan 118.

– Käsittääkseni vastausmäärä on ihan hyvä. Tulokset käydään läpi tammikuun puolenvälin paikkeilla, Leppälä-Hast mainitsee.

Tuleva perhekeskus tarkoittaa palvelujen verkostoa, ei uutta fyysistä rakennusta. Pruntsille perustettava Perheiden piha toimii puolestaan matalan kynnyksen kohtaamispaikkana myös perhekeskukselle. Kyseessä on Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lapin piirin luotsaama toiminta, jonka tarkoituksena on tukea perheitä erilaisissa elämäntilanteissa.

-Näin ennaltaehkäistään asioiden suurentumista isommiksi ongelmiksi, Lapin piirin toiminnanjohtaja Antti Parkkinen

Tällä hetkellä Perheiden pihassa on mukana 10 toimijaa. Parkkisen mukaan tavoitteena on, että toiminta saataisiin käyntiin kevään aikana.

– Alamme alkuvuodesta kerätä lahjoituksina huonekaluja ja leluja, jotta tiloista saadaan lapsille ja perheille viihtyisät, Parkkinen kertoo.

Anne Leppälä-Hast näkee, että jatkossa Perheiden pihan asiakkaita voisi osallistaa myös perhekeskuksen toiminnan suunnitteluun.

– Tarkoituksena on, että tekisimme kemiläisten näköistä osallisuutta, joihin kaupunkilaiset voisivat itse olla vaikuttamassa, Leppälä-Hast kuvaa.

Lue lisää näköislehdestä (www.kemitornio.fi) tai paperilehdestä.