Sari Mämmioja ja Maria Kallunki toivovat yhteydenottoja sähköpostiin tai Facebook-sivuille.

19.11.2020 | 07:59 | 0

Jouluiloa tarvitseville ilman välikäsiä

Juttu                                                                                                

MAARET MATTILA

Kuva

ANNI POHJOLAINEN

Tornio/Haaparanta

Jouluapu Tornio ja Meri-Lappi on yhteisö, jossa kaksi aktiivista yksityishenkilöä Maria Kallunki ja Sari Mämmioja välittävät jouluksi hyvää heille, jotka sitä tarvitsevat, heiltä joilla on sydän paikallaan auttaa. Jouluapu välittää toiveet auttajille ja kaikki toimii suoraan, ilman välikäsiä.

Haaparantalainen Kallunki ja torniolainen Mämmioja ovat seitsemättä vuotta hyvällä asialla välittämässä jouluiloa Tornion ja koko Meri-Lapin alueella.

‒ Avuntarvitsijoita ovat lapsiperheet, yksin asuvat, vanhukset, yksinhuoltajat ja opiskelijat. Vuosi vuodelta avuntarvitsijoiden määrä vain kasvaa. Viime vuonna autoimme kaikkiaan 101 perhettä Meri-Lapin alueella. Tänä vuonna avuntarvitsijoiksi on nyt jo ilmoittautunut 60 perhettä. Joten tänä vuonna avuntarve tulee olemaan todella suuri.

‒ Monille joulu tuottaa stressiä, masennusta ja ahdistusta. Ei ole varaa ostaa jouluruokaa eikä joululahjoja lapsille. Joulu on lasten juhla. Lapsille joulu on odotusten ja ihmeiden aikaa. Joulupukille kirjoitetaan kirjeitä.

– Toiveet voivat olla monille vanhemmille liikaa. Yksikin toteutunut lapsen toivelahja voi pelastaa koko perheen joulun. Haluamme olla mukana auttamassa ja herättelemässä auttamaan suoraan, ei minkään organisaation välikäsien kautta.

Noin Kallunki ja Mämmioja kertovat halustaan auttaa. Heidät tavoittaa Facebookissa Jouluapu Tornio ja Meri-Lappi ja sähköpostilla jouluapu.tornio@gmail.com, missä voi pyytää ja tarjota apua.

Lue lisää näköislehdestä (www.kemitornio.fi) tai painetusta lehdestä.