Tarkoituksena on, että hotelli päästään avaamaan toukokuun aikana.

27.04.2021 | 05:46

Itäkosken maaseutuhotelli avaa pian ovensa

Juopperin kartanossa Keminmaan Itäkoskella eletään jännittävää aikaa. Viime syksynä alkanut remontti alkaa olla loppusuoralla. Aiemmin muun muassa hoivakotina toiminut rakennus on muuttunut majoitus- ja juhlapalveluja tarjoavaksi maaseutuhotelliksi. Alkuvaiheessa hotellissa on käytössä 17 huonetta ja juhlatilat noin 80 henkilölle.


Yli sata vuotta vanhan rakennuksen uudesta ilmeestä vastaa Juopperin Kartano Oy:n toimitusjohtaja Emilia Talvensaari. Hän kertoo, että lähes tuhatneliöisen rakennuksen sisustamisen alkuun pääsyssä oli omat haasteensa.


– Oli niin monta huonetta, asiaa ja tilaa, mitä piti miettiä. Seinän, lattian ja verhojen värit voivat näyttää yksinään hyvältä, mutta on toinen asia, miltä kokonaisuus näyttää. Mietin, että miten voin ja osaan tehdä niin isoja päätöksiä. Kaikki alkoi kuitenkin loksahdella pala palalta paikoilleen, Talvensaari kuvaa.

Itsensä toteuttamista

Rohkeasti sisustussuunnittelijaksi heittäytynyt Talvensaari on näkemäänsä tyytyväinen. 1800-luvulla rakennetun talon hirsiseinät on otettu paikoin esille ja koko remontti on tehty vanhaa kunnioittaen. Sisustuksellisesti talo jakaantuu metsä- ja jokipuoleen, mikä tulee esiin huoneiden värimaailmassa.

– Olen saanut toteuttaa itseäni. Lopputulos jännittää, onko kokonaisuus onnistunut vai onko tullut vikatikkejä.

Alun perin hotellin piti avata ovensa heti toukokuun alussa. Viimeistelytyöt ovat vielä kuitenkin kesken ja myös huonekalutoimituksissa on ollut ongelmia.

– Esimerkiksi kaikki sängyt piti palauttaa valmistusvirheen vuoksi. Tarkkaa avajaispäivää en uskalla sanoa, mutta tarkoituksena on, että hotelli päästään avaamaan toukokuun aikana.

Talvensaari siirtyi hotellin toimitusjohtajaksi kaupan alalta toimittuaan toistakymmentä vuotta myyjänä eri liikkeissä. Aikaisempaa kokemusta hotelli- ja majoitustoiminnasta ei ole, mutta sen sijaan pitopalvelujuhlatilaisuudet ovat entuudestaan hyvin tuttuja.

– Siskollani on juhla- ja kotipalvelu ja olen ollut järjestämässä hänen kanssaan kaikenlaisia tilaisuuksia. Sieltä tulee hyvä yhteistyökumppani sekä myös apu ja tuki.

Talvensaaren lisäksi Juopperin Kartano Oy:n omistaa kolme osakeyhtiötä; Ylipaakkola Oy, FS-Team Oy ja New Paakkola Oy, jonka yrittäjänä toimii Talvensaaren puoliso Tommi Juntikka.

Haaveet toteutuivat

Talvensaaari kertoo, että hänen haaveenaan on pitkään ollut joen läheisyydessä sijaitseva hirsitalo ja vanha navetta. Haaveet toteutuivat, kun pariskunta sai huudettua kartanon itselleen konkurssipesän nettihuutokaupasta.

– Itsekin piti oikein miettiä, että onko todella totta, että tämä on nyt meidän, Talvensaari nauraa.
– Yritän saada tässä elantoa itselleni ja kehittää yritystoimintaa, mutta samalla saan myös toteuttaa omia haaveita ja unelmia.

Tuore toimitusjohtaja näkee, että Kemijoen rannalla sijaitseva maaseutuhotelli tarjoaa täysin uudentyyppistä majoitusta asiakkailleen.
Luonto, rauha ja monenlaiset harrastusmahdollisuudet ovat elementtejä, joita moni nykyajan matkustaja arvostaa.
Jos kaupunkiin on asiaa, niin Kemi ei ole kuin vajaan puolen tunnin ajomatkan päässä.

– Haluamme tarjota asiakkaillemme mökkitunnelmaa, jossa on helppo viihtyä ja nauttia maaseudun rauhasta ja harrastemahdollisuuksista.

Majoitustoiminnan lisäksi tarjolla on juhlapalveluja ja viikonloppupaketteja sekä yrityksille erilaisia kokous – ja etätyömahdollisuuksia. Hotellin tarkka avajaispäivä ei ole tiedossa, mutta kesän ensimmäinen juhlatilaisuus on kuitenkin jo varattu.


– Silloin tanssitaan meidän häitä, Talvensaari paljastaa.

Karoliina Marttala