Valtakunnallinen voittaja julkistetaan Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen varsinaisessa kokouksessa marraskuussa 2021

7.04.2021 | 04:41

Ilmianna pieni tekosi ! – Lapissa etsitään jälleen vuoden maisematekoa

Maa- ja kotitalousnaisten Vuoden maisemateko -kilpailu on käynnistynyt myös Lapissa. Vuoden maisemateolla etsitään lappilaisia pieniä suuria tekoja luonnon hyväksi.

Kyseessä on teko, joka nostaa esille paikallisen kulttuuriympäristön arvoja, historiaa, tapahtumia ja ominaispiirteitä. Tämän lisäksi maisemateko lisää yhteisöllisyyttä tai edistää kohteen säilymistä myös tuleville sukupolville.

Maisemateko voi olla muun muassa kylätalon uuden väripinnan maalaaminen, niityn perustaminen, kylän uimarannan hoitaminen tai kylämaiseman raivaaminen.

– Juuri teidän tekonne voi olla vuoden maisemateko. Kerro meille pieni tekosi, niin me kerromme siitä eteenpäin, Lapin Maa- ja kotitalousnaiset ry:n puheenjohtaja Jonna Kokko kannustaa.

Tunnustuksen voi saada yksittäinen henkilö, paikallinen yhdistys, talkooporukka tai muu taho. Kilpailu on avoin kaikille ja kaikenikäisille Lapin maakunnassa.

Vuosittain järjestettävä kilpailu päättyy syyskuun lopussa ja lappilainen Vuoden maisemanteko -kilpailun voittaja palkitaan lokakuussa 2021.

Lapin Maa- ja kotitalousnaiset toteuttaa vuosittain Vuoden maisemateko -kilpailun Lapissa. Kilpailussa myönnetään maakunnallinen Vuoden maisemateko -tunnustus, joka kilpailee valtakunnallisesta tunnustuksesta.