FC Kemin ja ToPV:n keskinäiset kohtaamiset ovat melkoista vääntöä. Sen ovat saaneet kokea myös Vesa Lilja (vas.), Enderson Suarez, Sergei Korsunov ja Newton Jr. Kuva: Ari Vuorela.

23.03.2021 | 08:48

Futsalin mestarisuosikit kohtaavat paikallistaistossa

Tornion Palloveikot ja FC Kemi kohtaavat torstaina futsal-liigan paikallisottelussa Tornion Putaan hallilla. FC Kemi on jo varmistanut runkosarjan voiton, ja ToPV tulee sijoittumaan runkosarjassa vähintään neljänneksi. Torniolaisilla on kuitenkin mahdollisuus nousta vielä vaikka toiseksi, mutta se vaatii voittoa FC Kemistä.

– Meidän ensimmäinen tavoite oli sijoittua runkosarjassa neljän parhaan joukkoon ja saada pudotuspeleihin kotietu. Nyt meillä on mahdollisuus nousta vielä toiseksi, mutta mestaruus on lopullinen tavoite. Ja olemme vahvoilla mestariksi, ToPV:n valmentaja Oleg Eprintsev painottaa.

ToPV:n työtä paikallisottelussa helpottaa se, että FC Kemin riveistä puuttuvat pelikieltojen takia paras maalintekijä Enderson Suarez, kapteeni Tuukka Pikkarainen ja Boris Cizmar.

– Vastassa on kuitenkin runkosarjan voittaja ja vielä paikallispeli, joten se on meille todellinen koe pudotuspelejä ajatellen. Sanoin jo ennen kauden alkua, että FC Kemi on sarjan ykkössuosikki, ja he ovatkin nyt ansaitusti varmistaneet runkosarjan voiton, Eprintsev muistuttaa.

– Junnut tulevat saamaan peliaikaa ToPV:ta vastaan, ja kaikilla on mahdollisuus näyttää osaamistaan pudotuspelejä varten, FC Kemin valmentaja Markku Kalermo puolestaan toteaa.

” ToPV parhaimmillaan maaliskuussa

Tämän kauden ensimmäisessä liigakohtaamisessa syksyllä FC Kemi oli selvästi vahvempi ja voitti 5-2. Myös ennen kauden alkua pelatussa harjoitusottelussa ToPV jäi jalkoihin.

– Hävisimme Kemille syksyllä käytännössä 100-0, mutta silloin joukkueemme ei ollut vielä kasassa. Olen sanonut, että ToPV on parhaimmillaan maaliskuussa ja siitä eteenpäin, ja siltä nyt näyttää, Eprintsev sanoo.

Kaikki edelliset paikallisottelut ovat päättyneet kotivoittoihin, ja FC Kemi on vienyt niistä neljä edellistä. Viime kaudella pelit olivat erittäin tiukkoja, sillä toinen liigapeleistä ratkesi vasta jatkoajalla ja Final Four -välierä vasta rangaistuspotkukilpailussa.

Runkosarja päättyy

Futsal-liigan runkosarja päättyy tällä viikolla. Torstain paikallispelin jälkeen ToPV kohtaa vielä sunnuntaina kotonaan Sievin ja FC Kemi puolestaan saa Kemin Tervahallille vastaansa Kampuksen Dynamon Jyväskylästä.

Koronakurimuksesta huolimatta runkosarja saataneen pelattua loppuun, ja pudotuspelien pitäisi alkaa maajoukkuetauon jälkeen 17. päivä huhtikuuta. Tämä kausi on ollut vaikea kaikin puolin, mutta se saattaa päättyä merilappilaisittain kultajuhliin.

– Vasta viime viikolla kaikki pelaajat olivat ensimmäistä kertaa tällä kaudella käytössä harjoituksissa ja peleissä, ja se näkyi heti kentällä, Eprintsev iloitsee.

– Meidän hyvä työ mitä syksyllä on tehty, alkaa näkymään, jaksamme painaa, Kalermo uskoo.

Tapani Juusola